LuppaSport vastaa Auran Nuuskut ry:n TOKOn SM-joukkueen lihashuollosta.

Tottelevaisuuskokeiden SM-kisat lähestyvät!

Elokuussa 3.-4.8.2019 mitellään TOKOn Suomen Mestaruudesta. Kokeet järjestetään tänä vuonna Paimiossa ja luvassa on kaksi päivää jännitystä, taitavia koirakoita ja hyvää yhteistyötä koiran ja ohjaajan kesken.

 LuppaSport vastaa Auran Nuuskut ry:n TOKOn SM-tiimin lihashuollosta.

TOKO on parhaimmillaan leikkiä ja hauskanpitoa sekä saumatonta yhteistyötä koiran ja ohjaajan välillä. Samalla TOKO on kuitenkin rankkaa fyysistä treeniä koiralle. Nopeat, jopa räjähtävät liikesuoritukset kuormittavat koiran kehoa ja lihaksistoa eikä loukkaantumisilta tai rasitusvammoilta aina voida välttyä. Loukkaantumisten välttämiseksi ja jotta koira pystyy suoriutumaan tehtävistään hyvin ja mielellään,  on kovassa treenissä olevan koiran lihashuoltoon ja palautumiseen syytä kiinnittää huomiota. Etenkin koekauden ollessa kuumimmillaan ja isojen karkeloiden lähestyessä kannattaa muistaa, ettei se koira ole kone , vaikka innoissaan töitä tekeekin.  Siinä missä ihmisurheilijatkin vaativat harjoittelun ohessa lihashuoltoa ja lepoa sekä terveellistä ja monipuolista ravintoa kehittyäkseen ja suoriutuakseen kisasuorituksesta parhaalla mahdollisella tavalla, pätee sama myös nelijalkaisiin ystäviimme. Elastinen ja hyvinvoiva koira liikkuu ryhdikkäästi ja iloisesti ja sen suoritukset toko-kehässä näyttävät nopeilta ja ketteriltä, jopa helpoilta.

Pidetään huolta harrastus- ja kisakoiriemme kunnosta myös kisakaudella ja nautitaan treenaamisesta ja yhdessä tekemisestä!

Tsemppiä kaikille koe- ja ksiakauteen lajista riippumatta!JAA TÄMÄ ARTIKKELI

Share on facebook
Share on print
Share on email

Ota yhteyttä