Minilomat on mukavia

LuppaSport kävi minilomailemassa pidennetyn viikonlopun verran kun pojilla, Intolla ja Onnilla, oli sukukokous, eli perinteiset vuosittaiset Kenneltreffit Korpilahdella

Matkaan lähdettiin jo torstaina kun saatiin kuorma pakattua ja suunnattiin ensin kohti karvaisen lauman mummolaa, mihin jätettiin kattisisarukset viettämään luksuslomaa isovanhempien hellään huomaan. Kissoilla olikin tiedossa varsinaiset kissanpäivät, mutta pojat sen sijaan joutuivatkin työleirille.


Kenneltreffeille olimme saaneet ulkopupolisia kouluttajia ja viikonloppu vietettiinkin pitkälti rodunomaisten lajien koulutusten parissa. Molemmilla pojilla oli sekä lauantaina että sunnuntaina omat 3h treenit. Kivasti saatiin pojille haastetta, uutta oppia ja vanhan kertausta sekä mukavaa keskinäistä laatuaikaa.

Lauantain ryhmissä treenattiin molemmille lähinnä malttia ja hallintaa, sunnuntaina päästiin treenaamaan enemmän WT-tyyppistä treeniä. Pienelle Onnille homma olikin outoa ja vierasta, se kun ei juurikaan vielä ole kimppatreeneihin edes joutunut, mutta hienosti Onnikin selvisi oudosta tilanteesta.


Intolle lauantain harjoitukset oli jopa helppoja mutta sunnuntaina saatiinkin jo enemmän pähkinöitä purtavaksi. Itse tehtävät eivät olleet Intollekaan vaikeita, mutta pidempikestoinen sekä tarkkaavaisuutta vaativa treeni oli haastava ja väsyttävä molemmille, sekä koiralle että ohjaalle. Myös ahneet inohttavat itikat aiheuttivat pientä kiusaa polttavassa helteessä….

Vasemmalla Inton siskopuoli ja Onnin serkku. Keskellä Inton emä ja Onnin mummo, oikealla poijjat, Onni & Into


Sukukokouksiin kuuluu tietenkin sukulaisten tapaamisia, ja paikalla olikin runsain joukoin niin äitiä, mummaa, isää, veljeä, siskoa, setää, tätiä, serkkua ja pikkuserkkua moneen lähtöön. Oli kiva tavata sukulaisia, vaihtaa kuulumisia ja hauska huomata miten samoja piirteitä ja eleitä sukulaisilla löytyykään.

Tästä kesästä ennustettiin jo keväällä runasta hyttyskesää. Ennuste piti selkeästi paikkansa, ja voin vannoa, että Korpilahden hyttyset ja mäkäräiset on viikonlopun aikana saaneet syödä massunsa pulleiksi. Molempien poikien vatsat, nivuset, kainalot, korvantaustat, silmäkulmat ja kaikki hiukankaan kevyemmällä karvoituksella peitetyt alueet joutuivat ahneiden mäkäristen ja verenhimoisten hyttysten kohteeksi. Taisi pari paarmaakin saada osansa ateriasta. Poikaparat oli aivan ja totaalisesti syöty! Molepien poikien ihot oli täynnä vieri vieressä olevia punaisia paukamia jotka kutisi ja tuntu ikävältä. Onneksi kuitenkin olin pakannut mukaan LovePawsin Wanted Badass Äijävahan, josta löytyy apu moneen ihovaivaan (myös niihin omiin aurongossa palaneisiin olkapäihin).

Kylmällä vedellä huutelu, kuivaus ja Wanted-vahalla rasvaus vei kutinan ja poltteen pois heti, ja jo pari tuntia käsittelyn jälkeen punaiset paukamat oli laskeneet. Illalla uusi rasvaus ja seruaavana aamuna massut oli taas normaalin näköiset ja itikoiden puremista oli muistona vain hyvin haalean ruskeat laikut. Suosittelen lämpimästi vahaa kaikille kesällä mökkeileville ja luonnossa liikkuville, ja onhan tuo vaha ihan uskomaton ihan kaikkien iho-ogelmien hoidossa!

Pieni vinkki: juhannuksen jälkeen tulossa myyntiin uusi satsi vahaa,
eli kannattaa varata omansa jo nyt!)

Hyttysistä ja mäkäristä huolimatta, olipa meillä mukava kesälomareissu!! 🙂Into, Inton sisko sekä veli
Onnin sisko, isä sekä OnniJAA TÄMÄ ARTIKKELI

Share on facebook
Share on print
Share on email

Ota yhteyttä